Oдржана промција књиге „Рођена сам из љубави“

У школској библиотеци ОШ „Вук Караџић“ у Лебану јуче је одржана промоција књиге „Рођена сам из љубави“ песникиње Јелене Јанковић.

Књига носи назив „Рођена сам из љубави“ и реч је о дечијој поезији. На овој промоцији песникиња Јелена Јанковић је са пуно љубави и радости интерпретирала своје песме. Озарених лица и расположених лица деца су учествовала у промцији и показали велику заинтересованост.
Учешће су на поменутој промоциј узеле и ученице осмог разреда Анђела и Ања.

„Њене песме дају целовити доживљај. Њена песма је лирски субјект. Њена песма мисли, говори, поучава. Значи постоји! Љубав је емоција адете истина, зато је поетеса Јелена Јанковић својим лирским постигнућем и данас заблистала. Јелена фабулом приговара на један одговор, који има форму питања, колико лирска реч помаже да сва деца израсту у добре и честите људе. Јелена има само једну визију а то је ДЕТЕ“ – део је из рецензије професора и књижевног критичара Станка Ђорђевића.

Јелена Јанковић је мајка троје деце, који су били њени главни мотиви и покретач писања поезије за децу. Завршила је и другу књигу Поезија за одрасле а у припреми је и трећа књига.

Промоција књиге „Рођена сам из љубави“ организована је у сарадњи библиотеке „Бранко Радичевић“ Лебане и ОШ „Вук Караџић“ из Лебана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *